Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека двајца терористи на ПКК утврдени во областа Гара се неутрализирани со воздушна операција, а двајца терористи на ПКК се неутрализирани од страна на турските командоси во подрачјето на операцијата „Шепа-Гром

1711494
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Во реализирани прекугранични операции против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи.

Турските вооружени сили (ТВС) со успешните операции коишто ги реализираат не им дозволуваат на терористите ниту да здивнат.

Министерството за национална одбрана соопшти дека двајца терористи на ПКК утврдени во областа Гара се неутрализирани со воздушна операција, а двајца терористи на ПКК се неутрализирани од страна на турските командоси во подрачјето на операцијата „Шепа-Гром“ (Pençe-Yıldırım) во северниот дел на Ирак.



Слични вести