Земјотрес со јачина од 5,7 степени во Егејското Море

Според информации објавени на интернет страницата на Управата за елементарни непогоди и итни состојби (АФАД), утрово во 09:17 часот по турско време се случи земјотрес во Егејското Море во близина на брегот на Турција со јачина од 5,7 степени според Рихтер

1710817
Земјотрес со јачина од 5,7 степени во Егејското Море

Управата за елементарни непогоди и итни состојби (АФАД) соопшти дека утрово е регистриран земјотрес во Егејското Море со јачина од 5,7 степени според Рихтер.

Според информации објавени на интернет страницата на Управата за елементарни непогоди и итни состојби (АФАД), утрово во 09:17 часот по турско време се случи земјотрес во Егејското Море во близина на брегот на Турција со јачина од 5,7 степени според Рихтер.

Како што се истакнува, епицентарот на земјотресот се наоѓал на длабочина од 9,62 километри во Егејското Море.Слични вести