Чавушоглу информира дека Турција по прашањето на Авганистан ќе работи заедно со Узбекистан

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека Турција по прашањето на Авганистан ќе работи заедно со Узбекистан

1710739
Чавушоглу информира дека Турција по прашањето на Авганистан ќе работи заедно со Узбекистан

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер, соопшти дека го пречека во Истанбул министерот за надворешни работи на Узбекистан Абдулазиз Камилов кој допатува по повод вонредниот состанок на Советот на министри за надворешни работи на Советот за соработка на туркофонските земји (Турскиот совет).

Чавушоглу истакна дека Турција по прашањето на Авганистан ќе работи заедно со Узбекистан.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу информира дека Турција и Узбекистан со Преференцијалниот трговски договор ќе го зголемат меѓусебниот трговски обем и обострано ќе ги признаат своите сертификати за вакцинација против новиот тип коронавирус (Ковид-19).Слични вести