Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 206 лица, регистрирани се 27.188 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 206 лицa, направени се 353.324 тестирања од кои се регистрирани 27.188 нови позитивни случаи

1711242
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 206 лица, регистрирани се 27.188 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 206 лицa.

Во изминатото деноноќие се направени 353.324 тестирања од кои се регистрирани 27.188 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 25.160 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, врората и третата доза вакцина заклучно со денеска 27 септември, понеделник во 22:00 часот по турско време, се зголеми на 108 милиони 305 илјади 902.

 

 Слични вести