Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 6 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1710604
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 6 терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 мина терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана (МНО) се истакнува дека е елиминиран уште еден обид за напад на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во соопштението се вели следното: „Со интервенцијата на нашите јуначки командоси се неутрализирани 6 терористи на ПКК/ЈПГ за кои е утврдено дека се спремале за напад врз подрачјето на операцијата Извор на мирот.“Слични вести