Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 193 лица, регистрирани се 26.145 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 193 лицa, направени се 342.145 тестирања од кои се регистрирани 26.145 нови позитивни случаи

1710513
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 193 лица, регистрирани се 26.145 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа почина 193 лицa.

Во изминатото деноноќие се направени 342.145 тестирања од кои се регистрирани 26.145 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 19.199 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, врората и третата доза вакцина заклучно со денеска 25 септември, сабота во 23:00 часот по турско време, се зголеми на 107 милиони 641 илјадa 923.

 Слични вести