Чавушоглу во Њујорк се состана со неговиот фински колега Хаависто

Чавушоглу во објавеното соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека на остварената средба со неговиот фински колега Пека Хаависто разговарале за најновите случувања во Авганистан и за активностите за посредување

1709495
Чавушоглу во Њујорк се состана со неговиот фински колега Хаависто

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Њујорк во Соединетите Американски Држави (САД) кадешто отпатува за состаноците на 76. сесија на Генералното Собрание на Обединетите нации (ОН) се состана со финскиот министер за надворешни работи Пека Хаависто.

Чавушоглу во објавеното соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека на остварената средба со неговиот фински колега Пека Хаависто разговарале за најновите случувања во Авганистан и за активностите за посредување.Слични вести