Во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи

Во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се подготвувале за напад, од кои еден во подрачјето на операцијата Извор на мирот, а еден во подрачјето на операцијата Еуфратски штит

1709017
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи

Во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштенуие од Министерството за национална одбрана се истакнува дека турските војници Мехметчик продолжуваат да ги неутрализираат терористите кои подготвуваат планови за напад за реализација на нивните предавнички намери.

Во соопштението се вели дека во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се подготвувале за напад, од кои еден во подрачјето на операцијата Извор на мирот, а еден во подрачјето на операцијата Еуфратски штит.

 Слични вести