Чавушоглу разговараше телефонски со либискиот премиер Дибејбе

Во објавеното соопштение од Министерството за надворешни работи се истакнува дека министерот Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со премиерот на Владата на национално единство на Либија Абдулхамид Дибејбе

1709361
Чавушоглу разговараше телефонски со либискиот премиер Дибејбе

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со премиерот на Владата на национално единство на Либија Абдулхамид Дибејбе.

Чавушоглу во разговорот ја повтори поддршката на Турција на Владата на национално единство на Либија.

Во објавеното соопштение од Министерството за надворешни работи се истакнува дека министерот Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со премиерот на Владата на национално единство на Либија Абдулхамид Дибејбе.

Во соопштението се вели дека министерот Мевлут Чавушоглу во телефонскиот разговор ја повтори поддршката на Турција на Владата на национално единство на Либија против донесената одлука на седницата на Претставничкото собрание на Либија одржана на 21 септември во правец на повлекување назад на дадената доверба на Владата.Слични вести