Ердоган: Продолжувањето на национализмот во однос на вакцината претставува срам за човештвото

Претседателот Ердоган во своето обраќање пред 76. седница на Генералното собрание на ОН рече: „Продолжувањето на национализмот во однос на вакцината во време кога десетици милиони луѓе се во тешка ситуација поради вирусот претставува срам за човештвото“

1708842
Ердоган: Продолжувањето на национализмот во однос на вакцината претставува срам за човештвото

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган говореше пред 76. седница на Генералното собрание на Обединетите нации (ОН) кадешто се осврна на низа различни прашања.

Ердоган истакна дека Турција наскоро ќе ја стави на располагање на човештвото својата домашна вакцина против новиот тип коронавирус (Ковид-19) „Турковак“.

„Продолжувањето на национализмот во однос на вакцината во време кога десетици милиони луѓе се во тешка ситуација поради вирусот претставува срам за човештвото.“ - рече претседателот Ердоган.Слични вести