Во Њујорк се одржа промоцијата на книгата „Можен е поправеден свет“, на претседателот Ердоган

Книгата ги опфаќа дилемите за глобалната политика, особено неправдата, бегалската криза, меѓународниот тероризам и исламофобијата

1708152
Во Њујорк се одржа промоцијата на книгата „Можен е поправеден свет“, на претседателот Ердоган

 

Во Њујорк се одржа промоцијата на книгата „Можен е поправеден свет“, напишана од претседателот Реџеп Тајип Ердоган.

Книгата на претседателот Ердоган „Можен е поправеден свет“, во која детално ја опишува потрагата за правда за целото човештво на Турција, беше претставена на манифестацијата организирана од Турско-американскиот национален управен комитет (ТАСС) во Центарот Менхетен.

Книгата, која беше преведена на англиски и арапски, им беше подарена на гостите кои присуствуваа на манифестацијата.

Книгата, која ги опфаќа дилемите за глобалната политика, особено неправдата, бегалската криза, меѓународниот тероризам и исламофобијата, ќе им биде презентирана и на лидерите на земјите-членки со кои претседателот Ердоган ќе се сретне на Генералното собрание на Обединетите нации.Слични вести