Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 105.651.768

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 231 смртен случај

1708380
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 105.651.768

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 231 смртен случај.

Во последните 24 часа беа остварени 346.435 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 27.688.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 27.949 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 105.651.768.Слични вести