Уште 5 терористи на ПКК се предадоа преку убедување

Бројот на членовите на сепаратистичко-терористичката организација кои се предадоа оваа година се зголеми на 151

1708120
Уште 5 терористи на ПКК се предадоа преку убедување

 

Уште 5 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК се предадоа преку убедување.

Во соопшентието  објавено од Министерството за внатрешни работи (МВР), беше истакнато дека како резултат на напорите за убедување извршени под координација на министерството, 5 припадници на терористичката организација кои избегаа од ПКК денеска им се предадоа на безбедносните сили.

Во соопштението, беше наведено дека членовите на организацијата што се предадоа, кон терористичката организација се приклучиле во периодот помеѓу 1999 и 2016 година и вршеле активности во Ирак и Сирија, а како резултат на напорите за убедување, бројот на членовите на организацијата кои се предадоа оваа година се зголеми на 151.Слични вести