Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 10 терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 10 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1707738
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 10 терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 10 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека група терористи се обиделе да извршат напад врз подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија.

Во објавеното соопштение на Министерството се истакнува следното: „Нашите јуначки командоси продолжуваат да им нанесуваат удар на терористите во северниот дел на Сирија, Турските војници Мехметчик им одговорија неколкукратно на терористите кои се обидоа да извршат напад врз подрачјето на операцијата Извор на мирот и неутрализираа уште 10 терористи на ПКК/ЈПГ во подрачјето.“

Во меѓувреме, во рамките на антитерористичките операции внатре во границите на земјата се неутрализирани 5 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК и во руралното подрачје на планината Херекол близу населеното место Первари кај градот Сиирт.Слични вести