Акар: Без Турција и кипарските Турци, нема шанса за опстанок ниту еден проект во Источниот Медитеран

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар овде истакна дека нема шанса за живот ниту еден проект во Медитеранот во кој ќе ги нема Турција и кипарските Турци

1707493
Акар: Без Турција и кипарските Турци, нема шанса за опстанок ниту еден проект во Источниот Медитеран

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар говореше на програмата по повод „Денот на газиите (ветераните)“ што се одржа вчера во Анкара.

Министерот Акар овде истакна дека без Турција и кипарските Турци нема шанса за опстанок ниту еден проект во Источниот Медитеран.

Хулуси Акар појасни дека Турција и Турската Република Северен Кипар (ТРСК) со елан и одлучност ги продолжуваат своите активности за одбрана на сопствените права и интереси во Источниот Медитеран, вклучувајќи го и Кипар и во Егејското Море.

 Слични вести