Сочувство од Турција за загинатите 12 војници во терористичкиот напад во Нигерија

Министерството за надворешни работи соопшти дека Турција го изразува своето искрено сочувство за загинатите 12 војници во терористичкиот напад во провинцијата Борно во Нигерија

1707427
Сочувство од Турција за загинатите 12 војници во терористичкиот напад во Нигерија

Турција објави порака со сочувство во врска со терористичкиот напад во провинцијата Борно во Нигерија во кој загинаа 12 војници.

Во објавеното соопштение од Министерството за надворешни работи се истакнува следното: „Со длабоко жалење е дознаено за загинатите 12 војници во реализираниот терористички напад на 16 септември 2021 година во провинцијата Борно, во североисточниот дел на Нигерија. Жестоко ја осудуваме оваа гнасна терористичка акција. Го изразуваме нашето искрено сочувство до семејствата на војниците кои ги загубија животите во нападот и до пријателскот и братски нигериски народ и на нигериската Влада.“Слични вести