Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 237 лица, регистрирани се 27.692 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 237 лица, направени се 341.854 тестирања од кои се регистрирани 27.692 нови позитивни случаи

1707422
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 237 лица, регистрирани се 27.692 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа почина 237 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 341.854 тестирања од кои се регистрирани 27.692 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 23.197 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, врората и третата доза вакцина заклучно со денеска 17 септември, петок во 22:50 часот по турско време, се зголеми на 104 милиони 593 илјади 216.

 Слични вести