Во последните 24 часа од Ковид-19 починаа 262, реистрирани 28.118 позитивни случаи

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 32.249 лица

1707160
Во последните 24 часа од Ковид-19 починаа 262, реистрирани 28.118 позитивни случаи

Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 262 лица, регистрирани се 28.118 нови позитивни случаи

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа на Турција починаа 262 лица.

Во изминатите 24 часа беа остварени 343.142 тестирања од кои се регистрирани 28.118 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 32.249 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, врората и третата доза вакцина заклучно со денес се зголеми на 104 милиони 20 илјади 938.Слични вести