Турската крајбрежна стража спаси 11 нерегуларни мигранти во близина на Мармарис кај Мугла

По добиени информации дека на еден сплав во морето во близина на Мармарис се наоѓаат група нерегуларни мигранти беа испратени екипи на турската крајбрежна стража од чија страна беа спасени 11 нерегуларни мигранти

1706636
Турската крајбрежна стража спаси 11 нерегуларни мигранти во близина на Мармарис кај Мугла

Во близината на населеното место Мармарис кај градот Мугла се спасени и извадени на копно 11 нерегуларни мигранти кои од страна на елементите на грчката крајбрежна стража биле турнати (присилно вратени) назад кон турските територијални води.

По добиени информации дека на еден сплав во морето во близина на Мармарис се наоѓаат група нерегуларни мигранти на утврденото место беа испратени екипи на Командата на турската крајбрежна стража.

Притоа од морето беа спасени 11 нерегуларни мигранти кои од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турските територијални води.

Нерегуларните мигранти беа извадени на копно и по законските постапки беа испратени во Дирекцијата на Управата за миграција во Мугла.Слични вести