Претседателот Ердоган: Со преземените мерки до највисоките бројки на раст во светот достигнавме ние

Претседателот Ердоган рече: „Со мерките коишто ги презедовме и применувањата коишто ги ставивме во живот до највисоките бројки на раст во светот достигнавме ние“

1706910
Претседателот Ердоган: Со преземените мерки до највисоките бројки на раст во светот достигнавме ние

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, денеска на плоштадот Џаџабеј во градот Киршехир учествуваше на програмата „УНЕСКО 2021, Година на сеќавање на Ахи Евран-Средба со еснафите по трагите на Ахи Евран“.

Претседателот Ердоган во говорот што го одржа овде го рече следното: „Со мерките коишто ги презедовме и применувањата коишто ги ставивме во живот до највисоките бројки на раст во светот достигнавме ние.“

 Слични вести