Претседателот Ердоган му честита на Волкан Бозкир за успешно завршениот мандат во ОН

Претседателот Ердоган му честита на Бозкир за успешно завршениот мандат во ОН како претседател на 75. Генерално собрание на ОН

1706584
Претседателот Ердоган му честита на Волкан Бозкир за успешно завршениот мандат во ОН

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган му честита на Волкан Бозкир за успешно завршениот мандат во Обединетите нации (ОН) како претседател на 75. Генерално собрание на ОН.

Претседателот Ердоган во пораката што ја објави на својот профил на социјалната медија го истакна следното: „Му честитам на почитуваниот Волкан Бозкир кој на крајно успешен начин ја заврши својата должност како претседател на Генералното собрание на Обединетите нации. Поради тоа што правилно на најдобар начин ја претставуваше Турција во меѓународната заедница му јадоставувам мојата благодарност во мое лично име и во име на мојот народ.“

 Слични вести