Претседателот Ердоган: 2023 година е симбол на повторното издигнување на Турција и турскиот народ

Претседателот Ердоган истакна дека 2023 година (100-годишнината од формирањето на Република Турција) е симбол на повторното издигнување на Турција и турскиот народ

1706586
Претседателот Ердоган: 2023 година е симбол на повторното издигнување на Турција и турскиот народ

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган говореше на програмата „Шести Анадолски медиумски награди“ што се одржа во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе во Анкара.

Претседателот Ердоган го рече следното: „2023 година (100-годишнината од формирањето на Република Турција) е симбол на повторното издигнување на Турција и турскиот народ. Држејќи ја нашата земја на колосекот на целите за 2023 година ги одбивме обидите за залудно трошење  на нашето време и на нашата енергија.“

„Денеска сме на прагот на 2023 година, нашата најзначајна постојка на паатот за изградба на голема и силна Турција.“ - порача претседателот Ердоган.

 

 



Слични вести