Претседателот Ердоган разговораше со германскиот претседател Штајнмаер

Тема на телефонскиот разговор беа билатералните односи помеѓу Турција и Германија, како и регионални прашања, на чело со Авганистан и прашањето со миграцијата

1706241
Претседателот Ердоган разговораше со германскиот претседател Штајнмаер

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер.

Тема на телефонскиот разговор беа билатералните односи помеѓу Турција и Германија, како и регионални прашања, на чело со Авганистан и прашањето со миграцијата.

Претседателот Ердоган во телефонскиот разговор му нагласи на својот соговорник  дека ерманскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер Турција не располага со капацитет за да поднесе нов мигрантски товар.Слични вести