Во северниот дел на Ирак се неутрализирани 9 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ во северниот дел на Ирак се неутрализирани 9 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1705650
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани 9 терористи

Во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ во северниот дел на Ирак се неутрализирани 9 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Министерството за национална одбрана соопшти дека е започаната операција против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во северниот дел на Ирак.

Во операцијата, од страна на Турските вооружени сили (ТВС) се неутрализирани 9 терористи на ПКК кои биле утврдени во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“.

Од страна на Министерството е дадена порака дека операциите ќе продолжат се додека не биде неутрализиран и последниот терорист.Слични вести