Министерот Акар се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија ал-Мешри

Според објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, министерот Хулуси Акар се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија Халид ал-Мешри

1705564
Министерот Акар се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија ал-Мешри

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија Халид ал-Мешри.

Според објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, министерот Акар на остварената средба со претседателот на Високиот државен совет на Либија Халид ал-Мешри кој допатува во посета на Анкараö нагласи дека ќе продолжи поддршката на Турција на братскиот либиски народ со сфаќањето „Либија им припаѓа на Либијците“.Слични вести