Телефонска дипломатија од министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со министерот за надворешни работи на Бахреин Абдулатиф бин Рашид Ал Зајани и со министерот за надворешни работи на Узбекистан Абдулазиз Камилов

1703670
Телефонска дипломатија од министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари одделни телефонски разговори со министерот за надворешни работи на Бахреин Абдулатиф бин Рашид Ал Зајани и со министерот за надворешни работи на Узбекистан Абдулазиз Камилов.

Според добиени информации од Министерството за надворешни работи, Чавушголу во телефонскиот разговор со неговиот бахреински колега Зајани се осврнал на билатералните односи и на регионални случувања, а во телефонскиот разговор со неговиот узбекистански колега Камилов разговор за прашањето со Авганистан.Слични вести