Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација кои биле утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак

1703072
Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана воздушна операција се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација кои биле утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се  истакнува следното: „Продолжуваме да ги уништуваме терористите со паролата 'барај, најди, уништи'. Како резултат на кооринираната работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) со реализирана воздушна операција се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација кои се утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак.“Слични вести