Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирани воздушни операции во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1703551
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирани воздушни операции во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на сметките на Министерството за национална одбрана преку социјалните медиуми се истакнува следното: „Во реализирани воздушни операции се неутрализирани еден терористи на ПКК утврден во подрачјето на операцијата Шепа-Гром и еден терорист на ПКК утврден во областа Зап во северниот дел на Ирак. Бројот на неутрализираните терористи денеска изнесува четворица.“

Во реализирана воздушна операција и во текот на вчерашниот ден беа неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак. 

 Слични вести