Потпретседателот Октај објави порака по повод 102. годишнина од Конгресот во Сивас

Потпретседателот Фуат Октај во пораката го истакна следното: „На 102. годишнина од Конгресот во Сивас со почит, милост и благодарност на Гази Мустафа Кемал Ататурк и сите јунаци на нашата Борба за слобода“

1702456
Потпретседателот Октај објави порака по повод 102. годишнина од Конгресот во Сивас

Потпретседателот Фуат Октај објави порака по повод одбележувањето на 102. годишнина од Конгресот во Сивас.

Октај во споделената објава на својот профил на социјалната медија го истакна следното: „На 102. годишнина од Конгресот во Сивас едниот од камен темелниците на нашата Борба за независност, кога беа поставени темелите на нашата Република, со почит, милост и благодарност на Гази Мустафа Кемал Ататурк и сите јунаци на нашата Борба за слобода.“Слични вести