Чавушоглу разговараше телефонски со неговиот колега од Обединетите Арапски Емирати Ал Нахјан

Според објавеното соопштение од Министерството за надворешни работи, во телефонскиот разговор пoмеѓу двајцата шефови на дипломатии Чавушоглу и Нахјан беа разгледани билатералните односи помеѓу двете земји

1700697
Чавушоглу разговараше телефонски со неговиот колега од Обединетите Арапски Емирати Ал Нахјан

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со министерот за надворешни работи на Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) Абдулах бин Зајед Ал Нахјан. 

Според објавеното соопштение од Министерството за надворешни работи, во телефонскиот разговор пoмеѓу двајцата шефови на дипломатии Чавушоглу и Нахјан беа разгледани билатералните односи помеѓу двете земји.

 Слични вести