Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека од страна на хеликоптери "АТАК" се неутрализирани двајца терористи кои биле утврдени во подрачјето на операцијата "Шепа-Молња"

1699789
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Од страна на, хеликоптери од типот "АТАК" се неутрализирани двајца терористи членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои биле утврдени во подрачјето на операцијата "Шепа-Молња" во северниот дел на Ирак. 

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека јуначките Турски вооружени сили (ТВС) продолжуваат да ги срамнуваат со земја терористичките дупки (пештери) во северниот дел на Ирак.

Во соопштението се вели следното: "Од страна на нашите хеликоптери АТАК се неутрализирани двајца терористи на ПКК кои се утврдени во подрачјето на операцијата Шепа-Молња. Бројот на неутрализираните терористи денеска изнесува 12."

 Слични вести