Порака со честитка од потпретседателот Фуат Октај по повод 30 август Празникот на победата

Потпретседателот Фуат Октај на својот профил преку социјалната медија објави порака со честитка по повод одбележувањето на 99-годишнината од 30 август Празникот на победата

1699559
Порака со честитка од потпретседателот Фуат Октај по повод 30 август Празникот на победата

Потпретседателот Фуат Октај објави порака со честитка по повод одбележувањето на 30 август Празникот на победата. 

Потпретседателот Октај во споделената порака на својот профил преку социјалната медија го истакна следното: "На 99-годишнината од Големата офанзива се сеќавам со милост и благодарност на сите наши честити шехиди и јуначки газии на чело со основоположникот на нашата Република Гази Мустафа Кемал Ататурк кои ги жртвуваа своите животи за неделливата целовитост на нашата земја и на нашиот народ."Слични вести