Емине Ердоган ја посети Фондацијата „Алија Изетбеговиќ“ во Сараево

Сопругата на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, Емине Ердоган која го придружува за време на еднодневната официјална посета на Босна и Херцеговина, ја посети Фондацијата „Алија Изетбеговиќ“ во Сараево

1698627
Емине Ердоган ја посети Фондацијата „Алија Изетбеговиќ“ во Сараево

Сопругата на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, Емине Ердоган која го придружува за време на еднодневната официјална посета на Босна и Херцеговина, ја посети Фондацијата „Алија Изетбеговиќ“ во Сараево кадешто беше информирана во врска со работите и активностите на Фондацијата.

Овде г-ѓа Емине Ердоган беше пречекана од страна на ќерките на првиот претседател на независна Босна и Херцеговина Алија Изетбеговиќ, Сабина Изетбеговиќ и Лејла Акшамија-Изетбеговиќ.

За време на посетата, г-ѓа Емине Ердоган беше придружувана од Вилдана Џаферовиќ, сопругата на бошњачкиот член на Претседателскиот совет на Босна и Херцеговина.

Емине Ердоган ја прошета и куќата во која живееше покојниот Алија Изетбеговиќ која се наоѓа во склопот на Фондацијата и која е преуредена во „спомен куќа“.

 Слични вести