Ердоган: „Турција, како наследник на големото цивилизациско наследство, е во нов подем“

Ние сме решени да го исчекориме овој чекор напред, кој својата инспирација ја зема од нашето славно минато

1697949
Ердоган: „Турција, како наследник на големото цивилизациско наследство, е во нов подем“
erdogan.jpg

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече: „Турција денес како наследник на големото цивилизациско наследство што го опфаќа сето она што му припаѓа на истокот и западот е во нов подем“.

Ердоган одржа говор на Програмата за освојување на Малазгирт (Манцикерт) организирана по повод 950-та годишнина од Победата на Малазгирт.

Претседателот Ердоган рече: „Ние сме решени да го исчекориме овој чекор напред, кој својата инспирација ја зема од нашето славно минато и својот поглед кон светот за половина век, еден век подоцна, го поставува заедно со нашите млади“.

Реџеп Тајип Ердоган својот говор го продолжи со зборовите: „Кога ќе го оцениме овој период, во кој глобалниот, политичкиот и економскиот поредок на светот се преобликува, додека ја одржуваме климата за стабилност и доверба, ќе го достигнеме врвот“.Слични вести