Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 91.081.547

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 232 смртни случаи

1697322
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 91.081.547

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 232 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 296.711 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 19.970.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 16.651 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 91.081.547.Слични вести