Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 89.651.157

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 232 смртни случаи

1696101
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 89.651.157

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 232 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 282.528 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 18.857.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 15.833 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 89.651.157.Слични вести