Фатен висок раководител на сепаратистичко-терористичката организација

Терористот Сонуч Гердешир, познат под кодното име Роди Чевлик се бараше за 11 различни кривични дела

1696115
Фатен висок раководител на сепаратистичко-терористичката организација

 

Терористот со кодното име Роди Чевлик, чие вистинско име е Сонуч Гердешир и се наоѓа на листата на барани лица за тероризам во портокаловата категорија, беше фатен на адресата каде што се криеше.

Според соопштението на Министерството за внатрешни работи (МВР), како резултат на активностите на полициските оддели на градовите Бинѓол и Истанбул под координација на Дирекцијата за разузнавање на Генералната дирекција за безбедност, терористот познат под кодното име „Роди Чевлик“, а чие вистинско име е Сонуч Гердешир и беше наводно одговорен членик на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК за Ерзурум, и се наоѓа на листата на барани лица за тероризам во портокаловата категорија, беше утврдено дека се крие во еден стан во Аташехир на Истанбул.

Терористот Гердешир, кој беше фатен во утринската акција, има кривична евиденција и се бара за 11 различни кривични дела.Слични вести