Бројот на жртвите кои ги загубија животите во поплавата во Црноморскиот регион се искачи на 82

Во соопштението на АФАД беше наведено дека 71 лице животот го загубија во Кастамону, 10 лица во Синоп и 1 лице во Бартин.

1695219
Бројот на жртвите кои ги загубија животите во поплавата во Црноморскиот регион се искачи на 82

Бројот на жртвите кои ги загубија животите во поплавата во Црноморскиот регион се искачи на 82.

Управата за управување со елементарни непогоди и итни состојби (АФАД) соопшти дека бројот на загинати лица поради поплавата во Црното Море се искачи на 82.

Во соопштението на АФАД беше наведено дека 71 лице животот го загубија во Кастамону, 10 лица во Синоп и 1 лице во Бартин.Слични вести