Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 87.195.574

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 216 смртни случаи.

1694380
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 87.195.574

 

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 216 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 292.538 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 19.320.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 14.743 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 87.195.574.Слични вести