Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 85.564.637

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 183 смртни случаи

1693072
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 85.564.637

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 183 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 294.561 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 21.692.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 14.636 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 85.564.637Слични вести