Акар: „Турција не е странска сила во Либија“

Турција ќе продолжи да стои покрај своите либиски браќа во нивната праведна кауза

1693063
Акар: „Турција не е странска сила во Либија“

 

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими началникот на Генералштабот на Либија, генерал на армија Мухамед Али Хадад.

Во рамките на 157-от Меѓународен саем за одбранбена индустрија (ИДЕФ'21), Акар се состана со либискиот началник на Генералштабот, генерал Мухамед Али Хадад.

На средбата на која се разговараше за билатералните и регионалните прашања во областа на одбраната и безбедноста, Акар го истакна 500-то годишното братство меѓу двете земји и изјави дека Турција не е странска сила во Либија и дека ќе продолжи да стои покрај своите либиски браќа во нивната праведна кауза, со разбирање дека „Либија им припаѓа на Либијците“.Слични вести