Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 83.549.131

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 154 смртни случаи

1691630
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 83.549.131

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 154 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 281.184 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 18.847.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 14.426 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 83.549.131.Слични вести