Бројот на жртвите во поплавите во Црноморскиот регион се зголеми на 70

Непречено продолжуваат активностите за пребарување и спасувањето во 3 окрузи

1691683
Бројот на жртвите во поплавите во Црноморскиот регион се зголеми на 70

 

Бројот на жртвите кои ги загубија животите во поплавите во Црноморскиот регион се зголеми на 70.

Во соопштението на Управата за управување со катастрофи и вонредни состојби (АФАД), беше објавено дека поради поплави во Кастамону животите ги загубија 60 луѓе, во Синоп 9 и едно лице во Бартин.

Во соопштението беше забележано дека 8 лица се лекуваат во болниците.

Непречено продолжуваат активностите за пребарување и спасување во 3 окрузи.Слични вести