Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 81.482.006

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 138 смртни случаи

1690456
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 81.482.006

 

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 138 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 281.535тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 22.261.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 15.685 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 81.482.006.Слични вести