Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 80.311.362

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 128 смртни случаи

1689827
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 80.311.362

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 128 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 278.263 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 27.356.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 16.363 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 80.311.362.Слични вести