Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 79.014.674

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 124 смртни случаи

1689154
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 79.014.674

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 124 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 264.647 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 26.597.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 14.954 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 79.014.674.Слични вести