Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 77.552.661

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 117 смртни случаи

1688417
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 77.552.661

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 117 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 245.253 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 23.731.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 7.365 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 77.552.661.Слични вести