Неутрализирани уште 13 терористи во операциите во северен Ирак

Нашите херојски Турски вооружени сили продолжуваат да и задаваат тежок удар на терористичката организација ПКК

1688028
Неутрализирани уште 13 терористи во операциите во северен Ирак

13 терористи беа неутрализирани во регионот „Шепа тигар“ во северен Ирак.

Во соопштението на Министерството за национална одбрана на профилот на Твитер беше истакнато следното:

„Нашите херојски Турски вооружени сили продолжуваат да и задаваат тежок удар на терористичката организација ПКК. Уште 13 терористи на ПКК, утврдени во регионот Шепа тигар во северен Ирак, беа неутрализирани во нивните јами од нашите војници“.Слични вести