Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 76.193.403

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 108 смртни случаи

1687719
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 76.193.403

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 108 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 239.637 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 22.699.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.835 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 76.193.403.Слични вести