Ставени под контрола 196 од 208 шумски пожари

Генералната дирекција за шумарство во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер соопшти дека од 208 шумски пожари кои избувнаа почнувајќи од 28 јули досега, заклучно со денеска се ставени под контрола 196 пожари

1686655
Ставени под контрола 196 од 208 шумски пожари

Продолжуваат да се водат интензивни иницијативи и да се води силна борба за ставање под контрола на шумските пожари коишто избувнаа во различни области на Турција.

Од 208 шумски пожари кои избувнаа почнувајќи од 28 јули досега се ставени под контрола 196 пожари.

Генералната дирекција за шумарство во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер им оддели место на следните информации во врска со најновата состојба во шумските пожари коишто ги зафатија особено јужните делови на Турција.

Во објавата се вели следното: „Од 208 шумски пожари коишто извувнаа во Турција во периодот 28 јули-06 август 2021 година со мобилизирање на сите можности на нашата држава, заклучно со денеска 09:45 часот се ставени под контрола 196 пожари.“Слични вести